Nieuws / Roel Korsmit

Ontwikkeling Module 'Zicht op'

1 december 2015

Voor gemeenten is de bedrijfsvoering binnen het sociale domein van cruciaal belang. Checkpoint IC ontwikkelde samen met Schulinck de module ‘Zicht op’ voor een snel inzicht in eventuele risico’s.

Voor gemeenten is de bedrijfsvoering binnen het sociale domein van cruciaal belang. Checkpoint IC – waarvan Adlasz mede-eigenaar is - ontwikkelde samen met Schulinck de module ‘Zicht op’ voor een snel inzicht in eventuele risico’s. De module helpt bij de inrichting van de bedrijfsvoering en het snel in beeld krijgen van eventuele knelpunten. Tevens krijgt u handvatten om indien nodig gepaste maatregelen te nemen, zodat u grip houdt op de gehele bedrijfsvoering. De module is te koppelen aan de juridische databank ‘Grip op’ van Schulinck. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie voor het toetsen van het interne kwaliteitszorgsysteem.

Lees hier het persbericht over de samenwerking van Adlasz en Schulinck

Roel Korsmit is één van de vier partners/oprichters van Adlasz. Hij is sinds 1991 werkzaam in de accountancy- en adviespraktijk, eerst bij Deloitte, sinds 2011 bij Adlasz. Specialisme: vraagstukken op het gebied van het sociaal domein.

Samenwerking met werkgevers cruciaal

Gemeenten moeten meer mensen aan het werk helpen en tegelijkertijd de uitgaven voor uitvoering van de Participatiewet beheersen. Goede samenwerking met werkgevers is dan cruciaal.

Optimaliseren van werkgeversdienstverlening

Gemeenten staan voor een belangrijke opgave: meer mensen aan het werk en tegelijkertijd de uitgaven voor de uitvoering van de Participatiewet beheersen. Samenwerken met werkgevers is de sleutel om beide voor elkaar te krijgen. Maar daarvoor moet de werkgeversdienstverlening beter.. Werkgevers spelen daarbij een cruciale rol. Zonder hen immers geen banen.

Werkgeversdienstverlening moet en kan beter. Een paar waarnemingen uit de praktijk. Een werkgever spreekt met de gemeente af om een x-aantal mensen uit de kaartenbak te plaatsen en wil graag informatie over de kandidaten. Wat volgt zijn uitgebreide rapportages over de belemmeringen, de plaats op de participatieladder en nog veel meer ingewikkelds. De werkgever vraagt om cv’s, met daarin NAW-gegevens en een korte beschrijving van wat iemand wél kan. Dat is er niet.
Een wethouder nodigt op korte termijn in de drukste tijd van het jaar een groep werkgevers uit om te praten over de Participatiewet. De werkgevers komen en zeggen daarvoor hun afspraken af. Ze worden ontvangen door een onbekende ambtenaar; de wethouder laat zich verontschuldigen.

In de beleidsnota’s van de gemeenten uit deze voorbeelden staan goede bedoelingen als: ‘de vraag centraal, minder regeldruk en werkgevers verleiden mee te doen’. Makkelijker gezegd dan gedaan. Waar gaat het mis? Dit soort situaties is vaak terug te voeren op een frontale botsing tussen de leefwereld van werkgevers en de systeemwereld van gemeenten. We hebben een blinde hoek, we zien soms niet meer waar het eigenlijk om draait: relaties en gewoon doen.

De professionals van Adlasz staan u graag terzijde bij het verder vorm en inhoud geven van de werkgeversdienstverlening.
 

We delen graag meer met u

12 oktober 2017

Bent u al op weg naar uw 'Collegeverklaring'?

Op 14 november en 23 november organiseert Adlasz, in samenwerking met Q-Concepts en Stolwijk Kelderman een nieuwe Q-pe Academy. Wij hebben een samenwerkingsverband op het gebied van kennisontwikkeling. Doel is de externe controle en de beheersingsomgeving van de gemeente nader tot elkaar te brengen. Deze bijeenkomst geeft hier een eerste aanzet toe. Hopelijk kunt u onze bijeenkomst met meerdere personen bijwonen.”

Lees meer
16 februari 2017

RiskCongresPublicValues 2017

Het eerste RiskCongresPublicValues zal op donderdag 6 april aanstaande plaatsvinden in het conferentiecentrum New Babylon in Den Haag. RiskComplianceTV zal daarbij ook aanwezig zijn.

Lees meer
9 februari 2017

Adlasz en Stolwijk Kelderman lanceren samen een nieuw concept voor controle gemeentecijfers

Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten (Doetinchem/Zevenaar/Nijmegen) gaat nauw samenwerken met adviesbureau Adlasz uit Tilburg. Doel is om samen een innovatief en kwalitatief hoogstaand advies- en controletraject te bieden aan gemeenten. Veel gemeenten komen de laatste maanden zonder accountant te zitten, omdat de grotere accountants- en advieskantoren zich terugtrekken uit de publieke sector.

Lees meer
19 mei 2016

Geslaagd jubileumsymposium Adlasz

Sprekers die aan het denken zetten, volop mogelijkheden om mee te praten en een flitsende en humoristische kennisquiz tot besluit. Het jubileumsymposium van Adlasz op donderdag 19 mei mag zeker geslaagd worden genoemd. Informatief, interessant en interactief concludeerden veel deelnemers na afloop. Het antwoord op de kernvraag ‘Op koers in het sociaal domein?’ bleek genuanceerd. We zijn misschien wel op koers, maar er is nog een flinke weg te gaan om de doelstellingen te bereiken.

Lees meer
2 december 2015

Adlasz al bijna vijf jaar actief in sociaal domein en publieke sector

De oprichters/partners van Adlasz delen een gemeenschappelijke voorgeschiedenis: ze werkten alle vier bij een groot accountantskantoor. Maar ze wilden alle vier meer. “We zaten daar erg sterk op controle en beheersing. We verzorgden bij opdrachtgevers externe audits die nog zwaarder waren dan die van externe toezichthouders. Dat leverde veel dossiers en gegevens op, maar je had niet altijd het idee dat het de opdrachtgever verder hielp”, zegt Roel Korsmit. “We wilden veel meer met de opdrachtgever bezig zijn, weten waar zijn behoeften en knelpunten liggen, samen naar oplossingen zoeken. Nu hebben we dat geformuleerd als: samenwerken aan inzicht en perspectief”, vult Aad Scheepers aan. De vier accountants staken de koppen bij elkaar en dat leidde tot de oprichting van Adlasz in maart 2011. Een jong bedrijf dus nog, maar met een schat aan ervaring in de publieke sector en het sociaal domein.

Lees meer
1 december 2015

Transitie geslaagd, transformatie niet

De ingrijpende decentralisatie van beleidsgebieden als (jeugd)zorg en arbeidsparticipatie, is als transitie geslaagd, maar een echte transformatie is het nog niet.

Lees meer
18 november 2015

Strategische alliantie Adlasz en Vanberkel Professionals

Adlasz heeft een strategische alliantie gesloten met Vanberkel Professionals. We helpen hiermee onze opdrachtgevers in de wereld van lokale overheid en sociale zekerheid nog beter en sneller vooruit.

Lees meer