Nieuws

Bent u al op weg naar uw 'Collegeverklaring'?

12 oktober 2017

Dynamiseren van de (interne) controle

Op 14 november en 23 november organiseert Adlasz, in samenwerking met Q-Concepts en Stolwijk Kelderman een nieuwe Q-pe Academy. Wij hebben een samenwerkingsverband op het gebied van kennisontwikkeling. Doel is de externe controle en de beheersingsomgeving van de gemeente nader tot elkaar te brengen. Deze bijeenkomst geeft hier een eerste aanzet toe. Hopelijk kunt u onze bijeenkomst met meerdere personen bijwonen.”

De omgeving waarin het lokaal bestuur opereert is volop in beweging. Denk aan bijvoorbeeld de ontwikkelingen omtrent de (on)mogelijkheden van digitaliseren; block chain, big data, informatieveiligheid en privacy, transparantie en de ontwikkelingen op het sociaal domein. Ontwikkelingen waar u als gemeente dan wel uitvoerende organisatie voor de gemeente invulling aan geeft. Er is een diversiteit aan gegevens en verantwoordingen en op onderdelen ontbreekt het daaraan.

Hebt u daar zicht op?
Heeft u het overzicht nog?
Ziet u het nut en/of de noodzaak nog?
 
In dit kader is het belangrijk dat u als gemeente steeds meer “in control” bent. Is uw organisatie geëquipeerd om hier adequaat invulling aan te geven? Heeft u intern de checks en balances georganiseerd zodat u met een gerust hart verantwoording af kunt leggen over het gevoerde beleid, met het uiteindelijke doel het straks kunnen afgeven van het “in control statement”?

Daar willen we samen met u bij stil staan. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de gemeente en de accountant meer gezamenlijk optrekken om zo verrassingen achteraf te voorkomen?

Programma

13.00 - 13.30 uur:  Inloop met lunch
13.30 - 14.30 uur:  De toekomst beheerst - Prof. Dr. Dick de Waard RA (Professor universiteit Groningen)
14.30 - 15.30 uur:  Informatiebeveiliging (BIG/AVG) - drs. Chiel Meulendijks en drs. Flip van Ooij RA RE 
15.30 - 16.30 uur:  De wisselwerking van interne en externe controle - Piet Klop RA 
 
Tijdens de presentaties is voldoende ruimte voor een forumdiscussie.
 
Klik hier voor uitgebreide informatie over deze inhoudelijke sessies.

Schrijf je nu in!

Data
Voor de Q-pe Academy van 14 november of 23 november 2017.  

  • 14 november, locatie Van der Valk Hotel Vught, Bosscheweg 2 te Vught.  
  • 23 november, Kantoor Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten, Mercurion 3 te Zevenaar

Toekenning PE-uren
Voor de AA’s en RA’s onder u; voor het bijwonen van onze kennissessies worden 3 officiële PE-uren toegekend door het NBA.

Deelname is kosteloos
De Q-pe Academy is kosteloos en zien wij als investering in ons netwerk.

Klik hier om direct in te schrijven.

We delen graag meer met u

16 februari 2017

RiskCongresPublicValues 2017

Het eerste RiskCongresPublicValues zal op donderdag 6 april aanstaande plaatsvinden in het conferentiecentrum New Babylon in Den Haag. RiskComplianceTV zal daarbij ook aanwezig zijn.

Lees meer
9 februari 2017

Adlasz en Stolwijk Kelderman lanceren samen een nieuw concept voor controle gemeentecijfers

Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten (Doetinchem/Zevenaar/Nijmegen) gaat nauw samenwerken met adviesbureau Adlasz uit Tilburg. Doel is om samen een innovatief en kwalitatief hoogstaand advies- en controletraject te bieden aan gemeenten. Veel gemeenten komen de laatste maanden zonder accountant te zitten, omdat de grotere accountants- en advieskantoren zich terugtrekken uit de publieke sector.

Lees meer
19 mei 2016

Geslaagd jubileumsymposium Adlasz

Sprekers die aan het denken zetten, volop mogelijkheden om mee te praten en een flitsende en humoristische kennisquiz tot besluit. Het jubileumsymposium van Adlasz op donderdag 19 mei mag zeker geslaagd worden genoemd. Informatief, interessant en interactief concludeerden veel deelnemers na afloop. Het antwoord op de kernvraag ‘Op koers in het sociaal domein?’ bleek genuanceerd. We zijn misschien wel op koers, maar er is nog een flinke weg te gaan om de doelstellingen te bereiken.

Lees meer
2 december 2015

Adlasz al bijna vijf jaar actief in sociaal domein en publieke sector

De oprichters/partners van Adlasz delen een gemeenschappelijke voorgeschiedenis: ze werkten alle vier bij een groot accountantskantoor. Maar ze wilden alle vier meer. “We zaten daar erg sterk op controle en beheersing. We verzorgden bij opdrachtgevers externe audits die nog zwaarder waren dan die van externe toezichthouders. Dat leverde veel dossiers en gegevens op, maar je had niet altijd het idee dat het de opdrachtgever verder hielp”, zegt Roel Korsmit. “We wilden veel meer met de opdrachtgever bezig zijn, weten waar zijn behoeften en knelpunten liggen, samen naar oplossingen zoeken. Nu hebben we dat geformuleerd als: samenwerken aan inzicht en perspectief”, vult Aad Scheepers aan. De vier accountants staken de koppen bij elkaar en dat leidde tot de oprichting van Adlasz in maart 2011. Een jong bedrijf dus nog, maar met een schat aan ervaring in de publieke sector en het sociaal domein.

Lees meer
1 december 2015

Ontwikkeling Module 'Zicht op'

Voor gemeenten is de bedrijfsvoering binnen het sociale domein van cruciaal belang. Checkpoint IC ontwikkelde samen met Schulinck de module ‘Zicht op’ voor een snel inzicht in eventuele risico’s.

Lees meer
1 december 2015

Transitie geslaagd, transformatie niet

De ingrijpende decentralisatie van beleidsgebieden als (jeugd)zorg en arbeidsparticipatie, is als transitie geslaagd, maar een echte transformatie is het nog niet.

Lees meer
18 november 2015

Strategische alliantie Adlasz en Vanberkel Professionals

Adlasz heeft een strategische alliantie gesloten met Vanberkel Professionals. We helpen hiermee onze opdrachtgevers in de wereld van lokale overheid en sociale zekerheid nog beter en sneller vooruit.

Lees meer