Nieuws

i-Kompas helpt publieke organisaties met kant-en-klare tools

16 april 2020

i-Kompas is een nieuwe website met bruikbare, gratis tools voor publieke organisaties. De tools zijn vrij te gebruiken door professionals die snel inzicht willen in een oplossing voor hun probleem. i-Kompas.nl is te gebruiken zonder aanmelding en is uniek in zijn soort.

Nog niet eerder is er een site gelanceerd waar publieke organisaties gratis gebruik kunnen maken van in de praktijk ontwikkelde en bewezen tools, methoden, stappenplannen en data. De initiatiefnemers vinden dat deze informatie breder beschikbaar en toepasbaar moet zijn. Roel Korsmit: “Wat wij in onze adviesopdrachten ontwikkelen wordt betaald door publieke opdrachtgevers. Op deze manier komt de informatie ook beschikbaar voor andere instanties.”

De tools gaan over diverse thema’s: integraal sociaal domein, jeugd, maatschappelijke ondersteuning, omgevingsdomein, participatie, planning & control, arbeidsmarkt en inburgering. De website wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe tools. Organisaties die hier gebruik van kunnen maken zijn gemeenten, provincies, samenwerkingsverbanden, werkbedrijven en omgevingsdiensten.

De essentie van i-Kompas is het overdragen van makkelijk bruikbare, toegankelijke en betrouwbare tools die snel inzicht geven. “i-kompas.nl is onze digitale manier om te delen”, zegt Ronald van den Boom. “Op een concrete vraag of uitdaging bieden we tools om te analyseren, te verhelderen en antwoord te geven. Via een korte vragenlijst achterhaal je eenvoudig of een tool wel of niet een oplossing biedt voor jouw probleem.”

i-Kompas is ontwikkeld door Adlasz en Arena Consulting. De site is te raadplegen zonder aan te melden of in te loggen. Meer informatie www.i-kompas.nl.

 

We delen graag meer met u

12 oktober 2017

Bent u al op weg naar uw 'Collegeverklaring'?

Op 14 november en 23 november organiseert Adlasz, in samenwerking met Q-Concepts en Stolwijk Kelderman een nieuwe Q-pe Academy. Wij hebben een samenwerkingsverband op het gebied van kennisontwikkeling. Doel is de externe controle en de beheersingsomgeving van de gemeente nader tot elkaar te brengen. Deze bijeenkomst geeft hier een eerste aanzet toe. Hopelijk kunt u onze bijeenkomst met meerdere personen bijwonen.”

Lees meer
16 februari 2017

RiskCongresPublicValues 2017

Het eerste RiskCongresPublicValues zal op donderdag 6 april aanstaande plaatsvinden in het conferentiecentrum New Babylon in Den Haag. RiskComplianceTV zal daarbij ook aanwezig zijn.

Lees meer
9 februari 2017

Adlasz en Stolwijk Kelderman lanceren samen een nieuw concept voor controle gemeentecijfers

Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten (Doetinchem/Zevenaar/Nijmegen) gaat nauw samenwerken met adviesbureau Adlasz uit Tilburg. Doel is om samen een innovatief en kwalitatief hoogstaand advies- en controletraject te bieden aan gemeenten. Veel gemeenten komen de laatste maanden zonder accountant te zitten, omdat de grotere accountants- en advieskantoren zich terugtrekken uit de publieke sector.

Lees meer
19 mei 2016

Geslaagd jubileumsymposium Adlasz

Sprekers die aan het denken zetten, volop mogelijkheden om mee te praten en een flitsende en humoristische kennisquiz tot besluit. Het jubileumsymposium van Adlasz op donderdag 19 mei mag zeker geslaagd worden genoemd. Informatief, interessant en interactief concludeerden veel deelnemers na afloop. Het antwoord op de kernvraag ‘Op koers in het sociaal domein?’ bleek genuanceerd. We zijn misschien wel op koers, maar er is nog een flinke weg te gaan om de doelstellingen te bereiken.

Lees meer
2 december 2015

Adlasz al bijna vijf jaar actief in sociaal domein en publieke sector

De oprichters/partners van Adlasz delen een gemeenschappelijke voorgeschiedenis: ze werkten alle vier bij een groot accountantskantoor. Maar ze wilden alle vier meer. “We zaten daar erg sterk op controle en beheersing. We verzorgden bij opdrachtgevers externe audits die nog zwaarder waren dan die van externe toezichthouders. Dat leverde veel dossiers en gegevens op, maar je had niet altijd het idee dat het de opdrachtgever verder hielp”, zegt Roel Korsmit. “We wilden veel meer met de opdrachtgever bezig zijn, weten waar zijn behoeften en knelpunten liggen, samen naar oplossingen zoeken. Nu hebben we dat geformuleerd als: samenwerken aan inzicht en perspectief”, vult Aad Scheepers aan. De vier accountants staken de koppen bij elkaar en dat leidde tot de oprichting van Adlasz in maart 2011. Een jong bedrijf dus nog, maar met een schat aan ervaring in de publieke sector en het sociaal domein.

Lees meer
1 december 2015

Ontwikkeling Module 'Zicht op'

Voor gemeenten is de bedrijfsvoering binnen het sociale domein van cruciaal belang. Checkpoint IC ontwikkelde samen met Schulinck de module ‘Zicht op’ voor een snel inzicht in eventuele risico’s.

Lees meer
1 december 2015

Transitie geslaagd, transformatie niet

De ingrijpende decentralisatie van beleidsgebieden als (jeugd)zorg en arbeidsparticipatie, is als transitie geslaagd, maar een echte transformatie is het nog niet.

Lees meer
18 november 2015

Strategische alliantie Adlasz en Vanberkel Professionals

Adlasz heeft een strategische alliantie gesloten met Vanberkel Professionals. We helpen hiermee onze opdrachtgevers in de wereld van lokale overheid en sociale zekerheid nog beter en sneller vooruit.

Lees meer