ONZE MENSEN / Roelof Buikema

"Samenwerking als basis voor vertrouwen"

Roelof Buikema

Persoonlijke visie

“Dankzij mijn werk als businesscontroller en manager heb ik een goed analytisch vermogen ontwikkeld voor alles wat met bedrijfsvoering en financieel beheer te maken heeft. Daarnaast ben ik een echte teamplayer. Het bewust samenwerken met collega’s, managers, directies en bestuur vormt de basis voor het opbouwen van wederzijds vertrouwen. En als dat vertrouwen er is, heb je eerder breed gedragen oplossingen en acceptatie van veranderingen. Daarbij is ook doorzettingsvermogen van belang.”

Ervaring

Roelof is verantwoordelijk voor het uitvoeren en ondersteunen van adviestrajecten bij grote en kleinere gemeenten. Ook richt hij zich op vraagstukken in de bedrijfsvoering met een financiële kant.

Kenmerken

Teamplayer met sterk analytische inslag. Doorzetter met een no-nonsense mentaliteit. Kan het – als oud-docent – ook goed uitleggen. Flexibel en standvastig, doortesten en mensgericht.

Roelof deed ervaring op binnen verschillende disciplines van Deloitte en Rabobank Flevoland voordat hij in 2015 bij Adlasz in dienst trad. Als senior consultant richt hij zich op financieel en fiscaal georiƫnteerde bedrijfsvoeringsvraagstukken.

• Actief voor de plaatselijke voetbalvereniging
• Penningmeester van Landschapsbeheer Flevoland
• Zeilen
• Schaken