ONZE MENSEN / Roel Baakman

"Samenwerking en verbinding zoeken"

Roel Baakman

Persoonlijke visie

“De financiële kant van het sociaal domein heeft geen geheimen voor me. Ik heb die van verschillende kanten mogen bekijken, waarbij de nadruk uiteraard op het controleproces lag. Aan de andere kant heb ik ook een goed oog voor het aspect van samenwerking. Want je kunt cijfermatig nog zo’n scherpe blik hebben en slimme aanbevelingen doen in een adviesrapport, als je geen aandacht besteedt aan de uitvoering en de borging van de verbeteringen, dan kom je niet ver. Er liggen al te veel rapporten in te veel kasten. Samenwerken en verbinding zoeken tussen beleid en uitvoering is daarom zeker zo belangrijk.”

Ervaring

Het verzorgen van managementinformatie en het mede vormgeven aan begrotingen, jaarrekeningen en rapportages stond centraal in de eerste werkkringen van Roel. Later kwamen daar de interne controles bij en het verbeteren en verder ontwikkelen van de interne werkprocessen. Vanaf 2011 was hij als financieel beleidsmedewerker volledig verantwoordelijk voor de planning & control cyclus bij RSD De Liemers, werkzaam voor de gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar. Vanuit die functie speelde hij ook een rol in diverse – deels externe – projecten.

Kenmerken

Betrouwbare, leergierige en energieke teamwerker. Koppelt snelheid aan degelijkheid en flexibiliteit aan verantwoordelijkheid. 

Roel Baakman is sinds 1 april 2017 bij Adlasz aan de slag in diverse controle- en adviestrajecten voor gemeenten en organisaties. Daarvoor werkte hij in verschillende functies bij de gemeente Zevenaar en de Regionale Sociale Dienst De Liemers, die de wetten en regelingen op het gebied van werk en sociale zekerheid uitvoert voor vier gemeenten. Zijn laatste functie daar was financieel beleidsmedewerker. Eerder was hij assistent-controller bij UWV Werkbedrijf Utrecht en GUO Arnhem.

·         Vrijwilliger bij sportactiviteiten

·         Sportief op veel gebieden

·         Theater liefhebber

·         Wandelen

·         Uitgaan

Zweten (van) al dat meten...?

Hoe creëert Adlasz inspiratie binnen het Sociaal Domein?

Adlasz helpt je graag (krachtig, flexibel, betrouwbaar en met oog voor finesse) aan een stevig advies m.b.t. bijvoorbeeld de vangnetuitkering Participatiewet.

Maar hoe krijg je nu inspiratie van transpiratie? Elke inspanning kost voorbereiding, een juiste aanpak en goede timing en dat met de juiste tools. Maar krijg je daar nu inspiratie van? Tuurlijk! Onlangs heb ik niet geheel onverdienstelijk meegedaan aan een triatlon. Ik stelde mezelf een doel, heb mijn geplande voorbereiding doorlopen en kwam met de juiste materialen aan de start. Ik zie een parallel tussen een consultant en een triatleet! Voor deze sport heb je core stability nodig. Dit betekent dat de triatleet over een stevig, flexibel & vaardig lichaam dient te beschikken. De triatlon bestaat uit 3 onderdelen, waarbij je de onderdelen dient af te leggen in zo kort mogelijke tijd. De drie onderdelen staan in verbinding tot elkaar, maar afzonderlijk vergen ze toch een net wat andere techniek, kracht of flexibiliteit in benadering. Afzonderlijk een goede prestatie per onderdeel neerzetten en als geheel een doeltijd met korte wisseltijden tussen de verschillende disciplines. Dit weerspiegelt dan ook de kernkwaliteiten van de medewerkers van Adlasz.