ONZE MENSEN / Ricardo Kievits

"Samenwerken en communiceren"

Ricardo Kievits

Persoonlijke visie

Het liefst word ik sterk uitgedaagd om complexe processen te verbeteren. Hierbij denk ik graag na over hoe projecten zo efficiënt en effectief mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Tevens vind ik het belangrijk om de menselijke kant van organiseren niet te vergeten. Mijn voorliefde voor de publieke sector komt dan ook voort uit de complexe samenwerkingsverbanden en de bedrijfskundige uitdagingen die het te bieden heeft. Ik heb verschillende onderzoeken en interne controles uitgevoerd in de publieke sector waarin de nadruk lag op het verbeteren van de bedrijfsvoering. Daarnaast houd ik me graag bezig met het verbinden van mensen en organisatieonderdelen met als doel genoemde processen te verbeteren.

Ervaring

Tijdens zijn studie zag Ricardo vanuit tal van invalshoeken hoe organisaties werken. Daarbij werd naast de menselijke en organisatorische aspecten, ook de economische kant van de zaak belicht. Mede daardoor is Ricardo goed in staat het ‘overkoepelende plaatje’ voor ogen te houden, en tijdens projecten een gedegen overzicht te bewaren.

Ricardo was onder meer actief bij gemeenten, een zorginstelling en een Werkbedrijf. Daar hield hij zich bijvoorbeeld bezig met:
- Het maken van financiële en bedrijfskundige analyses; 
- Het verbeteren van bedrijfsvoering op verschillende vlakken;
- Het schrijven van een intern controleplan;
- Het schrijven van rapportages;
- Het opzetten van een controle.

Kenmerken

Ondernemend, oplossingsgericht, sociaal, zelfstandig en flexibel.

Ricardo studeerde in 2017 af aan Tilburg University, waar hij zowel de bachelor- als de masteropleiding Organisatiewetenschappen volgde en voltooide. Tijdens het schrijven van zijn masterscriptie ontstaat een regelrechte voorliefde voor de publieke sector, die hij zelf wijt aan de complexe samenwerkingsverbanden en bedrijfskundige uitdagingen. In het kader van die scriptie doet Ricardo onderzoek naar de optimalisatie van samenwerkingsverbanden bij twee verschillende gemeenten en hun ketenpartners. Dat bevalt hem zo goed dat hij vervolgens op zoek gaat naar werk dat hier direct bij aansluit.
  • Reizen
  • Sporten
  • Eten
  • Festivals