ONZE MENSEN / Lieke Verstraaten

"Aandacht voor het menselijke aspect binnen organisaties"

Lieke Verstraaten

Persoonlijke visie

“Ik geloof erin dat de combinatie van een mens- én een resultaatgerichte instelling leidt tot de best mogelijke uitkomst. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat je medewerkers de allesbepalende factor zijn voor organisatiesucces. Naast het streven naar optimale resultaten in de vorm van organisatorische en procesmatige aanpassing, is het daarom cruciaal om volop aandacht te besteden aan het menselijke aspect binnen organisaties. Je medewerkers zijn uiteindelijk degenen die het gewenste resultaat bewerkstelligen en de organisatie draaiende houden. Mijn interesse ligt dan ook vooral in verandermanagement: Hoe krijg je medewerkers mee in veranderingen en hoe motiveer je ze om het gewenste resultaat te bereiken?”

Ervaring

Tijdens haar hbo-studie was Lieke vooral werkzaam binnen het bankwezen. Eerst als Commercieel Ondersteuner Bedrijven bij Rabobank en vervolgens lichtte ze in een hbo-afstudeeropdracht de processen door op de administratieve afdeling van Van Lanschot. Na het afronden van de hbo-opleiding Bedrijfskunde MER (afstudeerrichting in het bank- en verzekeringswezen), ging ze aan de slag als telefonisch klantadviseur bij Rabobank Nederland. Daarna werkte ze als Acceptant Schadeverzekeringen bij Lussenburg Advies in Breda. Uiteindelijk besloot ze om door te studeren, waarbij de keuze viel op de master Strategic Management aan Tilburg University. Het volgen van de ‘consultancy’-track tijdens deze master maakte haar zodanig enthousiast voor de publieke sector dat ze zich hierin verder wilde ontwikkelen. Op 1 december 2018 ging ze daarom aan de slag als junior consultant bij Adlasz.

Kenmerken

Enthousiast, loyaal, resultaat- én mensgericht.

Lieke Verstraaten voltooide de hbo-opleiding Bedrijfskunde MER met een specialisatie in het bank- en verzekeringswezen. Zo (en via het werk naast haar studie) kreeg ze inzicht in de gangbare strategische processen in de financiƫle sector, en de optimalisatie daarvan. Uiteindelijk besloot ze om haar analytische vaardigheden verder te ontwikkelen, wat leidde tot het volgen van de master Strategic Management aan Tilburg University. Na haar afstuderen in juni 2018 verlegde Lieke haar aandacht naar het publieke domein en begon ze als junior consultant bij Adlasz.
  • Fanatieke dressuuramazone
  • Reizen
  • Eten en lekker borrelen met vrienden