ONZE MENSEN / Samira Veninga

"Met oog voor elkaar samen bouwen aan vooruitgang"

Samira Veninga

Persoonlijke visie

“Mijn expertise ligt op het gebied van organisatieontwikkeling en -verandering, waarbij ik ‘de mens’ voortdurend centraal stel. Ik ben analytisch ingesteld en zoek altijd eerst naar de kern van een vraagstuk alvorens conclusies te trekken. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om persoonlijk betrokken te zijn bij mijn werkomgeving. Ik ben er namelijk van overtuigd dat vanuit deze verbinding de beste kwaliteit geleverd wordt.”

Ervaring

Tijdens haar opleiding Organisatiewetenschappen aan Tilburg University heeft Samira veel kennis vergaard over het uitvoeren van organisatieveranderingen en -ontwikkelingen. Gedurende een traineeship Bij GGzE bracht ze die direct in de praktijk, waarbij ze tegelijk ervaring kon opdoen met innovatieve organisatieveranderingen. Daaraan is onlosmakelijk verbonden de gedragsverandering die teweeg gebracht moet worden bij de medewerkers van een organisatie. Mede door Samira’s studieachtergrond en persoonlijke overtuiging ligt haar focus daarbij altijd grotendeels bij het menselijke aspect van een vraagstuk. 

Kenmerken

Empathisch, betrouwbaar, kritisch en nauwkeurig.

Na het afronden van de Extended Master Organization Studies aan Tilburg University startte Samira in april 2019 als junior consultant bij Adlasz. Tijdens haar opleiding leerde ze kijken naar organisaties vanuit verschillende perspectieven, bijvoorbeeld vanuit zowel een businessmanagement-perspectief als een psychologisch en sociologisch perspectief. Door het schrijven van een masterthesis binnen een geestelijke gezondheidszorgorganisatie was ze verder in staat ervaringen op te doen met verander- en innovatietrajecten in een complexe omgeving.
  • Korfballen
  • Altijd op zoek naar gezelligheid
  • Lezen (literaire thrillers)