ONZE MENSEN / Rachel de Kort

"Samen zoeken naar mogelijkheden"

Rachel de Kort

Persoonlijke visie

De kracht van een goed advies is dat deze past binnen de doelstellingen van de opdrachtgever en dat deze door de mensen in de organisatie wordt gedragen. De geldende wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan zijn de kaders waarbinnen gewerkt kan worden en niet de doelen op zich. Ik ga graag met opdrachtgevers de samenwerking aan om mooie resultaten te behalen op het gebied van interne beheersing, risicomanagement, bedrijfsvoering etcetera. 

Ervaring

Rachel is bijna 25 jaar werkzaam geweest bij accountantskantoren waarbij zij zich heeft gespecialiseerd in de controle en natuurlijke adviesfunctie bij met name gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties, bedrijfsvoeringsorganisaties, veiligheidsregio’s, samenwerkingsverbanden binnen het sociaal domein en omgevingsdiensten. Zij is begonnen als assistent accountant en is doorgegroeid tot eindverantwoordelijk accountant. Hierdoor heeft zij veel ervaring met alle lagen binnen de organisaties en hun onderlinge relatie/spanningsveld. Daarnaast is zij op de hoogte van de wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan.

Kenmerken

Mensgericht, flexibel, analytisch, kritisch, doelgericht en communicatief vaardig.

Rachel de Kort is van 1996 tot en met 2020 actief geweest in de controle- en adviespraktijk, eerst bij Deloitte en daarna bij Baker Tilly. In 2021 heeft zij de overstap gemaakt naar organisatieadvies en interim management bureau Adlasz. Zij is daar werkzaam als manager specialist met de volgende specialismen: audits, rechtmatigheid, procesverbetering, risicomanagement en bedrijfsvoeringvraagstukken sociaal domein en cultuurveranderingstrajecten, waarbij ze veel oog heeft voor de menskant.
  • Fanatiek sporter, zoals fitness onder begeleiding van personal coach, tennis, spinning, golf.
  • Liefhebber van reizen zowel binnen als buiten Europa.
  • In het kader van maatschappelijk verantwoord bezig zijn lid van Raad van Toezicht/voorzitter auditcommissie van Stichting Markant Onderwijs en Stichting Vrije School Breda.