ONZE MENSEN / Luka van Tiggelen

"Spin in het web rond overheidsorganisaties"

Luka van Tiggelen

Persoonlijke visie

Door mijn Bestuurskundige achtergrond kan ik mijzelf omschrijven als “een spin in het web” als het gaat om overheidsorganisaties. Waar vroeger de overheid vrijwel alles alleen kon beslissen, moet zij nu rekening houden met veel verschillende belangen. Als Bestuurskundige kijk ik met een objectieve blik naar de vraagstukken en houd ik rekening met verschillende belangen, zowel binnen als buiten de organisatie. Ik zie het als een uitdaging om op zoek te gaan naar de ‘vraag achter de vraag’ en denk graag met de klant mee in oplossingen. 

Ervaring

Tijdens mijn studie en eerste jaren bij Adlasz heb ik al veel ervaring opgedaan in het lokaal bestuur. Mijn doel is om kennis op te doen binnen de verschillende domeinen van gemeenten. Zo heb ik tijdens mijn studie onderzoek gedaan naar eventuele verzelfstandiging van de culturele instellingen bij de gemeente Helmond en bestuurlijke drukte binnen het samenwerkingsverband Metropoolregio Eindhoven. De afgelopen jaren heb ik vooral kennis opgedaan van de Participatiewet/Bbz met een opdracht bij de gemeente Tilburg in het kader van de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers).

Kenmerken

Energiek, hands-on, gestructureerd, oplossingsgericht en communicatief vaardig in woord en geschrift.

In 2019 is Luka gestart bij Adlasz. Op dat moment was Luka nog haar opleiding Bestuurskunde & Overheidsmanagement aan het Avans Hogeschool aan het afronden. Tijdens haar opleiding heeft Luka al ervaring opgedaan bij verschillende overheidsorganisaties, zoals de gemeente Helmond en Metropoolregio Eindhoven. Na het afronden van haar studie in 2020 is Luka fulltime gestart voor Adlasz met een opdracht voor de gemeente Tilburg in het sociaal domein.
  • Liefhebber voor de sportschool
  • Koken & eten
  • Reizen/backpacken