ONZE MENSEN / Hendrik Damen

"Samen smeden van een optimaal resultaat"

Hendrik Damen

Persoonlijke visie

“Het leveren van toegevoegde waarde aan een organisatie, dat is een belangrijke drijfveer in mijn werk. Ik ben altijd gedreven op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen nog efficiënter en effectiever te laten verlopen. Als adviseur en interimmanager ga ik altijd voor het ‘samen smeden’ van een optimaal resultaat. Het is belangrijk gezamenlijk op te trekken met de opdrachtgever en voldoende tijd te nemen voor een gedegen analyse: waar staan we nu en waar willen we naar toe? Dat leidt tot een doordachte en creatieve aanpak. Motiverende communicatie is een basisvoorwaarde om het doel te bereiken. Daarnaast is belangrijk de samenhang van verschillende bedrijfsprocessen goed in het oog te houden.”

Ervaring

Hendrik richt zijn expertise o.m. op audits in de publieke sector, interne beheersing/controle, opstellen jaarrekeningen, Europese subsidies en procesbeheersing. Ook het sociaal domein (o.a. uitnutting participatiebudget, aanvragen vangnetregeling Participatiewet) heeft geen geheimen voor hem.

Kenmerken

Manager en supervisor, sterk financieel inzicht, doorziet processen en ontwikkelingen en kan inhoudelijk op veel terreinen uit de voeten: van het sociaal domein tot ruimtelijk beleid. Binnen directieteam Adlasz belast met de portefeuille financiën.

Hendrik Damen is één van de vier partners/oprichters van Adlasz. Hij is sinds 1992 werkzaam in de accountancy- en adviespraktijk, eerst bij Foederer en Deloitte, sinds 2011 bij Adlasz. Specialismen: inrichting procesbeheer/interne audit, onderzoek en advisering op gebied van financiën, bedrijfsvoering, control, sociaal domein.
  • Voetbal, zowel actief als supporter
  • Baritonblazer in een muziekgezelschap
  • Carnavalsvierder
  • Vader van 2 kinderen
  • Sociaal betrokken