ONZE MENSEN / Jaap Maas

"De juiste dingen goed doen"

Jaap Maas

Persoonlijke visie

“Kwalitatief goed adviseren is de kern van mijn werk. Ik kan fungeren als kritische luis in de pels van een organisatie. Kernvraag is vaak: doen we de juiste dingen op de goede manier? Want dat is het doel waarnaar we streven, waarbij ik als financieel adviseer uiteraard ook wil weten wat er onder de streep overblijft. Ik kan met een helikopterview naar een organisatie en de werkprocessen kijken, maar vervolgens met beide benen op de grond aan verbetering werken. Samen met de mensen die het werk uitvoeren, want je kunt in je analyse wel gelijk hebben, maar dat betekent niet altijd dat je direct gelijk krijgt.”

Ervaring

Bij de gemeente Valkenswaard was Jaap eerst adviseur voor verscheidene teams en later coördinator planning & control. In die rol was hij verantwoordelijk voor de totale P&C-cyclus, inclusief de advisering van het bestuur. Hij begeleidde teams bij het lean maken van de werkprocessen en was actief in diverse projectgroepen om complexe samenwerkingsprojecten op de rails te krijgen. In eerdere werkkringen bij adviesbureaus verrichtte Jaap advies- en uitvoeringsklussen bij meer dan tien verschillende gemeenten.

Kenmerken

Integraal adviseur die alle aspecten van een gemeentelijke organisatie doorziet. Scherp analyticus, maar ook iemand die graag samenwerkt en de verbinding zoekt.

Jaap Maas is al meer dan 15 jaar actief in de publieke sector. Hij werkte zowel in het bedrijfsleven als bij gemeenten en ontwikkelde zich tot een integraal financieel adviseur voor de publieke sector. Van 2008 tot 2017 was Jaap tactisch financieel adviseur en coördinator planning en control bij de gemeente Valkenswaard. Sinds begin 2017 is hij senior consultant bij Adlasz.

·         2 dochters

·         Fietsen en tennis

·         Theater

·         Mensenmens