ONZE MENSEN / Hans Claassen

"Meer doen met minder geld"

Hans Claassen

Persoonlijke visie

“Hoe kun je meer doen met minder geld? Dat is de vraag waar het vaak om draait. Tegelijkertijd is de opgave om de risico’s die daarmee gepaard gaan zo klein mogelijk te houden. Dat is voor mij een grote uitdaging en ik vind het fijn om die samen met mijn opdrachtgevers aan te gaan. Dat vraagt om kwaliteit, om transparantie, om het waarmaken van de verwachtingen, het leren van ervaringen en – vanzelfsprekend – om het respecteren van wetten en regels. Er mag dan veel veranderen, het blijft belangrijk om bij financiën en control het vertrouwen dat men in jou stelt steeds waar te maken.”

Ervaring

Hans voerde voor Adlasz uiteenlopen opdrachten bij gemeenten uit: van interim-concerncontroller tot projectleider ‘rechtmatigheid 3D’s’. Ook is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van Beheersing Beheerst, een applicatie ter ondersteuning van de interne beheersing.

Kenmerken

Betrokken bij de klant, betrouwbaar, sterke inhoudelijke kennis en vertaling naar een opdracht. Afspraak is afspraak, onafhankelijkheid en integriteit zijn belangrijke uitgangspunten voor het werk.

Hans werkt sinds 1 mei 2019 als manager/specialist bij Adlasz. Hij heeft veel ervaring op het gebied van financial en management control in de publieke sector. Daarbij vervulde hij diverse advies-en detacheringsopdrachten. Met een ruime ervaring als concerncontroller en hoofd bedrijfsvoering bij een gemeente, een provincie en een waterschap, kwam Hans Claassen ons in mei 2013 versterken. Hij vormt voor veel van onze opdrachtgevers een betrouwbare kracht op het gebied van financiƫn en control.
  • Getrouwd met Corina
  • Spreekt diverste talen, onder meer Roemeens
  • Vader van dochtertje (8)
  • Voorzitter van tennisvereniging TV Tendo in Dorst
  • Kookt graag en maakt daar ook tijd voor